RSS

Eu voi ramane acasa…

Aprilie 26, 2010 | ganduri

Sa merg sau sa nu merg la Moscova? Asta e intrebare care ma macina de dimineata.  In principiu stau si ma gandesc, ca nu merita, adica ce am eu din asta? Le multumesc tuturor, insa merci nu. Voi sta acasa. Si le sugerez si celorlalti sa nu mearga. Fiecare trebuie sa sarbatoreasca la el acasa, in familia sa. Sa-si aminteasca de ceea ce s-a intamplat, sa-i pomeneasca pe cei care nu mai sunt printre noi si atat.

Ma intreb,  de ce oare Europa nu organizeaza parade cu marsaluieli a soldatilor, or daca imi amintesc bine cand germanii au capitulat, sovieticii i-au pus sa marsaluiasca pe prizonierii nemţi ai nefericitului mareşal Paulus in Piata Rosie. Nu-mi doresc asta. Fiecare cu sarbatoarea lui. Inca nu pot uita istoriile pe care mi le povestea bunica despre perioada petrecuta in Blagoveşensk, Rusia, atunci cand a fost “ridicata”, de catre buneii celor care azi defileaza In Piata Rosie. Asa ca eu voi sta acasa.

 1. 2 Responses to “Eu voi ramane acasa…”

 2. foarte bine ca nu mergi. Statele Unite si tarile din UE vor participa, vor merge acolo caci intseleg ca nu ar fi acum pace daca coalitia antighitlerista nu ar lupta impotriva fascizmului. in timpul URSS nu numai moldovenii au fost trimisi in Siberia, cel mai mult au avut de suferit insasi rusii si ucrainenii. a fost asa o perioada grea, da, de acord, insa in aceasta perioada au fost si momente bune, si pentru Moldova - s-au construit foarte multe uzini, laboratoare stiintifice, cluburi sportive, se dadeau apartamente gratis pentru tinerii specialisti s.a.

  By Dan on Apr 27, 2010

 3. O mica rectificare la comentariul anterior - pt. tinerii comunisti(in primul rand, si apoi specialist, desi evolutia incetinita - demonstreaza precaritatea specialistilor(si a sistemului))

  Lumea e rau manipulata, din cauza lipsei de cunostinte, o ruda de-a mea zicea ca romanii au facut foametea si i-am raspuns: daca ai sti istporie, ai sti ca foametea a fost creata de Stalin pt. a crea colhozurile si nu ai crede toate minciunile de la tv.

  Apropo, imi place (si ma irita) - parada prostilor - aia cu lenta in dungi negre si brun-oranj - ca intr-un teatru al absurdului ar striga in strada: eu nu cunosc istorie, eu nu cunosc economie, eu stiu doar ceea ce imi spune televizorul si gata!

  By admin on Iun 3, 2010

Post a Comment